Maak kennis met verbeteraar en wereldburger Elly de Lorijn

Elly de Lorijn

Ik ben Elly de Lorijn, woonachtig in Den Haag en werkzaam als corporate antropoloog, interim-manager, coach, adviseur en strategisch leider. Mensen kennen mij als een ondernemende wereldburger met liefde voor mensen en organisaties. Als doortastend verbinder en verbeteraar in hart en nieren stuur ik verander- en verbeterprocessen aan, help ik mensen en organisaties bij het vinden en benutten van hun hoogste potentieel en neem ik de betrokkenen mee naar een gedragen eindresultaat. Ik voel mij thuis bij organisaties die midden in de maatschappij staan en een grote diversiteit omarmen.

Aandacht, samendoen en liefde staan centraal

Ik ben in Gelderland geboren en groeide op in een klein en hulpvaardig dorp in een ondernemersgezin. Daar leerde ik dat samenwerken, liefde en aandacht het allerbelangrijkst zijn. Zowel persoonlijk als in mijn werk zijn aandacht, samendoen en liefde de basis vanwaaruit ik al mijn keuzes maak. Ik laat me graag verwonderen en ben nieuwsgierig naar de ander. Verwachtingsvol ga ik uit van het positieve in een persoon en zoek ik naar verbinding. Mijn doel daarbij is om de kracht en zingeving in mensen te vinden zodat ze zich openen in plaats van sluiten. Voor wie dit alles ‘soft’ vindt klinken: aandacht en liefde betekenen voor mij ook het hebben van hoge verwachtingen, eerlijk zijn en beslissingen durven nemen. En eerlijkheid kan soms ook pijn doen.

Inclusief leiderschap en warme zakelijkheid

Al vroeg in mijn leven ontdekte ik hoe aandacht voor het geheel zorgt voor de beste resultaten en voor een uitkomst waarbij iedereen zich prettig voelt. Tijdens mijn loopbaan leerde ik deze eigenschap te verwoorden als ‘inclusief leiderschap’, te verdiepen en gericht toe te passen. Als corporate antropoloog ben ik nieuwsgierig en zoek ik graag naar het verhaal achter het verhaal. Samen leren en doen, inclusief leiderschap en daarbij kijken naar de context zijn belangrijke kenmerken van mijn werkwijze en van mij als persoon. De combinatie van inclusief leiderschap en warme zakelijkheid onderscheidt mijn aanpak als verbeteraar en maakt mijn werkwijze doortastend en compleet. Dit komt onder andere tot uiting in mijn passie voor een gezond leef-, leer- en werkklimaat, waarin inclusie centraal staat. In een gezond klimaat doet iedereen mee, werken we prettiger en beter samen, voelt iedereen zich gehoord en komen we tot het beste resultaat.

Wereldburger en natuurliefhebber

Doordat ik nooit precies heb geweten wat de afkomst van mijn voorouders is, ben ik opgegroeid met het idee dat ik overal vandaan zou kunnen komen. Mede hierdoor beschouw ik mezelf als wereldburger. Ik ben nieuwsgierig naar andere samenlevingen, maakte samen met mijn gezin verre reizen en ontmoet graag mensen van allerlei culturen. Voor mijn website heb ik daarom zelfgemaakte foto’s uitgezocht die voor mij persoonlijk belangrijk zijn.

Ook de natuur en wandelen met mijn hondje Mila betekenen veel voor mij. Als kind speelde ik ’s zomers en ‘s winters eindeloos buiten en genoot ik van het dorpse leven. Ik ben met natuur, sport en dieren opgegroeid en zou niet zonder kunnen. Natuur, bewegen en buiten zijn staan voor mij synoniem aan het voelen van mijn eigen veerkracht en zorgen voor de in mijn ogen essentiële verbinding tussen hoofd, hart en lichaam.

Eerdere opdrachtgevers, portfolio en cv

Mijn opdrachtgevers zijn zeer divers. Zij bevinden zich in het bedrijfsleven, het onderwijs en de non-profitsector, bij zorginstellingen en bij de overheid. Kijk voor meer informatie over mijn opleiding, ervaring, klanten en referenties op mijn LinkedIn-pagina.

CJG Rijnmond
De Haagse Hogeschool
De Haagse Scholen
Gemeente Leidschendam Voorburg
Humanitas
Landelijke vereniging voor Supervisie en Coaching
NHL Stenden
Politie Nederland
Regio College (ROC) van Zaanstreek Waterland
ROC TOP Amsterdam
ROC van Twente
Shell Nederland
Slimme Boefjes
The Hague Centre for Strategic Studies (HCSS)
TNO
VAVO Lyceum van Twente
WOMEN Inc.
Zadkine
Pon
Kairos
Hogeschool Rotterdam
CNV
ROC Midden Nederland
Hoge school van Amsterdam
Stichting O2A5
ROC Mondriaan

Neem nu contact met mij op