Maak kennis met verbeteraar en wereldburger Elly de Lorijn

Elly de Lorijn

Ik ben Elly de Lorijn uit Den Haag, interim-manager, coach, adviseur en strategisch leider. Mensen kennen mij als een ondernemende wereldburger met liefde voor mensen en organisaties. Als doortastend verbinder en verbeteraar in hart en nieren stuur ik verander- en verbeterprocessen aan, help ik mensen en organisaties bij het vinden en benutten van hun hoogste potentieel en neem ik de betrokkenen mee naar een gedragen eindresultaat. Ik voel mij thuis bij organisaties die midden in de maatschappij staan en een grote diversiteit omarmen.

Aandacht en liefde staan centraal

Ik ben in Gelderland geboren en groeide op in een klein dorp in een ondernemersgezin. Daar leerde ik, juist door het ontbreken ervan, dat aandacht en liefde het allerbelangrijkst zijn. Zowel persoonlijk als in mijn werk zijn aandacht en liefde nu de basis van waaruit ik al mijn keuzes maak. Zo oordeel ik niet, maar ga ik verwachtingsvol uit van het positieve in een persoon en zoek ik naar verbinding. Mijn doel daarbij is om de kracht in mensen te vinden zodat ze zich openen in plaats van sluiten. Voor wie dit alles ‘soft’ vindt klinken: aandacht en liefde betekenen voor mij ook eerlijk zijn en beslissingen durven nemen. En eerlijkheid vanuit aandacht en liefde kán en móet soms hard zijn.

Aandacht voor het geheel: verbinding tussen hard en zacht

Van jongs af aan ben ik een verbinder. Al vroeg ontdekte ik hoe het verbinden van ‘hard’ en ‘zacht’ zorgt voor de beste resultaten en voor een uitkomst waarbij iedereen zich prettig voelt. Tijdens mijn loopbaan leerde ik deze eigenschap woorden te geven, te verdiepen en gericht toe te passen. Als corporate antropoloog ben ik nieuwsgierig en zoek ik graag naar het verhaal achter het verhaal. Aandacht voor het geheel en daarbij kijken naar de context is nu een belangrijk kenmerk van mijn werkwijze en van mij als persoon. De unieke verbinding tussen hard en zacht onderscheidt mijn aanpak als verbeteraar en maakt mijn werkwijze doortastend en compleet. Dit komt onder andere tot uiting in mijn passie voor een gezond leef-, leer- en werkklimaat, waarin transparantie, openheid, eerlijkheid, respect en dus liefde centraal staan. In een gezond klimaat werken we immers prettiger en beter samen, voelt iedereen zich gehoord en komen we tot het beste resultaat.

Wereldburger en fervent sporter

Doordat ik nooit precies heb geweten wat de afkomst van mijn voorouders is, ben ik opgegroeid met het idee dat ik overal vandaan zou kunnen komen. Mede hierdoor beschouw ik mezelf als wereldburger. Ik ben nieuwsgierig naar andere samenlevingen, maak veel verre reizen en ontmoet graag mensen van allerlei culturen. Voor mijn website heb ik daarom zelfgemaakte foto’s uitgezocht die voor mij persoonlijk belangrijk zijn.

Ook sport betekent veel voor mij. Als kind speelde ik eindeloos buiten en was ik altijd fysiek bezig. Ik ben met bewegen opgegroeid en zou niet zonder kunnen. Sporten staat voor mij synoniem aan het voelen van je vitaliteit en je fysieke kracht. Door fysiek bezig te zijn, maak je een in mijn ogen essentiële verticale verbinding in jezelf tussen je hoofd, je hart en je lichaam. Met mijn favoriete sporten kickboksen, yoga en het maken van duin- en strandwandelingen vanuit mijn huis vind ik mijn eigen balans tussen hard en zacht.

Eerdere opdrachtgevers, portfolio en cv

Mijn opdrachtgevers zijn zeer divers. Zij bevinden zich in het bedrijfsleven, het onderwijs en de non-profitsector, bij zorginstellingen en bij de overheid. Kijk voor meer informatie over mijn opleiding, ervaring, klanten en referenties op mijn LinkedIn-pagina.

CJG RijnmondDe Haagse HogeschoolDe Haagse ScholenGemeente Leidschendam-VoorburgHumanitasLandelijke vereniging voor Supervisie en CoachingNHL StendenPolitie NederlandRegio College (ROC) van Zaanstreek WaterlandROC TOP AmsterdamROC van TwenteShell NederlandThe Hague Centre for Strategic Studies (HCSS)TNOVAVO Lyceum van TwenteWOMEN Inc.ZadkinePonKairosHogeschool RotterdamCNVROC Midden Nederland

Neem nu contact met mij op